Wedding Lounge

Går Ni i förlovning- eller giftastankar?

Varmt välkomna till vår nya exklusiva Wedding Lounge där Vi hjälper Er att hitta just Era drömringar!
Vi erbjuder personlig konsultation, utprovning och beställning av förlovning- och vigselringar. Hos oss hittar Ni underbara ringar från Engelbert, Michael O´dwyer, Strömdahls juveler, Flemming Uziel och Schalins. Det finns en ring för alla smaker vare sig Ni önskar enkel design, med eller utan diamanter eller varför inte avancerade konstverk med gnistrande färgstenar?
Sippa på en cappuccino medan vi guidar Er genom  vårt stora sortiment av förlovning-och vigselringar. Vi hjälper Er med allt från utprovning av modell och storlek till gravyr och beställning. Valet av förlovning-och vigselringar är ett stort och viktigt val som inte bör klämmas in på lunchen eller stressas fram tillsammans med hela familjen på vägen hem från jobb och förskola etc. Därför är vi glada att nu kunna erbjuda det här alternativet då Ni bokar in den tiden som passar just Er bäst!
För att boka tid i vår Wedding Lounge går det bra att skriva till oss via kontaktformuläret här på hemsidan (hittas under fliken ”Kontakt & Öppettider”). Du kan även ringa oss, kontakta oss via instagram eller komma in i butiken och boka din tid. Föreslå gärna den tid och dag du/ni önskar så gör vi vårt bästa för att matcha detta.
Varmt välkomna!

Skötselråd

Tack för att Du har valt att köpa Din ring hos Rakel och Lea!
För att Ert smycke skall hålla sig helt och fint så kräver det viss omvårdnad samt aktsamhet. Vi har här sammanställt det Vi på Rakel och Lea tycker är viktigast att tänka på.

-Smycken är gjorda för vardaglig användning, men det bör dock ske med viss varsamhet. Vi rekommenderar EJ att bära ringarna vid ex trädgårdsarbeten, styrketräning samt vid hushållsarbeten som inkluderar tunga lyft. Guld samt även platina är relativt mjuka material och kan bli missformade varpå stenar kan komma att lossna.

-För att bibehålla stenarnas briljans så rekommenderar vi på Rakel och Lea även här ett visst underhåll. Enklaste sättet är att införskaffa en mjuk tandborste och att helt enkelt använda sig av ljummet vatten och en liten droppe diskmedel och att försiktigt borsta ifrån olika vinklar för att få bort eventuell smuts som samlas in under stenarna.

– Torka ringen torr och efterjobba upp metallens glans med hjälp av den lilla putsduk som antingen medföljer eller finns att köpa hos Rakel och Lea. Tänk på att denna puts enbart förhöjer metallens glans och EJ tar bort djupare repor! Vi rekommenderar dock en mer varsam användning med putsduk på rhodinerade vitguldsringar, då en alltför frekvent puts
kan komma att nöta bort ytskiktet och få vitguldsringarna att framträda mörkare i färgen.

– Vid djupare repor så rekommenderar Vi att lämna in ringarna för polering samt vid Vitguld, eventuell rhodinering. Vi rekommenderar även att oavsett slitage lämna in ringarna för översyn minst 1 gång per år för att se så stenar mm sitter som de skall. Tänk på! Att vid eventuellt försäkringsärende så är det av stor vikt att kunna uppvisa ett kontinuerligt underhåll!